svampen

Jag har en tendens att påverkas väldigt väldigt mycket av andras beteende och sinnesstämningar. Ett möte med en person kan på bara några sekunder påverka hela min dag. På gott och ont. I söndags var jag på SIBA och pratade med en tjej om att min nya kamera inte fungerar som den ska, och det sätt hon bemötte mig på gjorde att jag efteråt var helt gråtfärdig. Och ändå var hon väl inte hysteriskt otrevlig eller så, men tillräckligt för att krossa mig. Den här känsligheten förbannar jag ofta, jag önskar att jag var lite mer stabil och inte bara ett rö för vinden. Kanske har det en del i min rädsla för möten med människor, jag vet aldrig hur jag kommer att må när jag kommer ur mötet. Men: den här känsligheten har faktiskt bra sidor också. När jag träffar en människa som har en positiv effekt på mig så kan jag bli näst intill hög. Tyvärr händer det mer sällan än de negativa tillfällena, men när det väl händer är det fantastiskt.

 

Igår ville jag ge blod igen. Sist jag gav blod sjönk mitt blodvärde minst 30 enheter och jag drabbades av en hemsk hjärtklappning i några veckor. Ingen förstår riktigt vad det var som hände, och på grund av detta var det osäkert om det verkligen var så bra att ge blod igen igår. En läkare tillkallades därför. Världens skönaste läkare. Hon var som ett färgglatt yrväder som svepte mig med sig, pratade, frågade, skämtade och var allvarlig om vartannat, hade förmodligen inte så mycket tid egentligen men tog sig tid för mig. Var bekymrad, intresserad och engagerad. Kändes väldigt okonventionell. Vi kom fram till att det var okej för mig att prova att ge blod igen, men att jag skulle kontakta vården snarast om det blev knas. Sedan virvlade hon iväg, och jag gav blod. Väldigt uppiggad och glad.

 

Idag ringde hon upp mig för att höra hur jag mådde samt informera om att mina värden var bra. Det hade hon ju inte behövt göra egentligen, men hon valde att göra det! Och nu är jag alldeles exalterad över att ha träffat denna människa och vill berätta om henne för hela världen. Just att hon är läkare är lite extraordinärt, då mycket få av alla läkare jag har träffat har haft den här effekten på mig...

 

Idag är jag glad över min känslighet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0